"قانون اساسی برای همه"
نه «زنجيرهاي!» و نه «حنجرهاي!»
*قربانعلی مهری مَتانکلایی
جمعيت و جناحي از اصحاب «جريده» اصرار دارند روزنامههاي منسوب و منتسب يا برآمده از دولتهاي «اصلاحات و اعتدال» را به اتّهام براند
"قانون اساسی برای همه"
نه «زنجيرهاي!» و نه «حنجرهاي!»
*قربانعلی مهری مَتانکلایی
- جمعيت و جناحي از اصحاب «جريده» اصرار دارند روزنامههاي منسوب و منتسب يا برآمده از دولتهاي «اصلاحات و اعتدال» را به اتّهام برانداز بودن و دگرانديش شدن!! و با وصف «روزنامههاي زنجيرهاي» مورد نوازش قرار دهند. از آنجا كه از قديم گفتهاند: «تُعْرَفُ الْاَشياءُ بِاَضْدادِها» يعني موجودات نظام هستي غالباً بايد با ملاحظه و در مقایسه با يكديگر مورد شناسايي قرار گيرند، جمعي گويند روزنامههاي جناح مقابل كه همهچيز و همهكس را سياه ميشمارند را شايد بتوان «روزنامههاي حنجرهاي!» ناميد كه از بر کاغذ راندن و درج و انتشار هرآنچه در ذهن و ضميرشان نقش ميبندد ابايي ندارند. اينان نه ارزش «قلم» را ميدانند و نه جايگاه «بيان» را و نه اهميت ابلاغ «پيام» را!! خطاب کردن یکی دیگری را به «زنجیره ای» بودن یا «زرد» و «حنجره ای» شدن نه نزدیک به صواب است و نه مقرون به سَداد. نگارنده بر اين باور است هر دو عنوان، عنواني است غلط. اما در اينكه هر يك از انواع جراید را چه بنامد دچار ترديد است.
- انصاف حكم ميكند چون تمكين به «اصل ضروري و اجتناب ناپذير آزادي بيان و نشر افكار با التزام به رعايت موازين اسلامي و مصالح ملي و مملكتي» جز با فراهم آمدن امكان انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات نه مقدور است و نه متصوّر، بنابراين، سزاوار آن است تا جرايد و نشريات مملكت را با قطع نظر از تمايلات و علائق و سلایق سياسي و جناحي شان که تماماً با انتشار تحت نظارت عاليه «قانون مطبوعات» حاكم بر كشور و با به جان خريدن همه آزارها و اذيّتها به تنوير افكار عمومي مبادرت می ورزند را بدون هرگونه پيشوند و پسوند، «روزنامه» بدانيم و «نشريه» بخوانيم ولاغير. ولو آنكه مورد پسند ما نباشند. كسي كه اهل اندیشه و قلم باشد و نگارش و ارزش قلم و سختي كار ناشی از قلم زدن را بداند جز اين نخواهد گفت.
- نه به موجب «قانون مجازات» و نه در چارچوب «قانون مطبوعات»، تاکنون هیچ نشریه ای قانونمند نه با وصف «زنجیره ای» و نه با عنوان «زرد» یا «حنجره ای» بودن از عرصۀ مطبوعات به حاشیه نرفت. بدیهی است «شب نامه» های بی نام و نشان که به مثابۀ فرزندان بی هویّت، نامشروع و بی شناسنامه هرازگاه سر از کوی و برزن در می آورند تخصیصاً و بلکه تخصّصاً خارج از موضوع این نوشتارند. بنابراین، اصرار به «جرم تراشی و جرم انگاری» کاری است به غایت ناروا و ناپسند. تلاش اصحاب مطبوعات باید بر «جرم زدایی» باشد نه «جرم زایی». كامروا باشيد.
«دبیر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس»
چهارشنبه 25 / 01 / 1395
#نظرات خوانندگان
ارسال نظر جدید